<<< Καλώς ήλθατε στη σελίδα του "Νόστου" - Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγού-Πινακιανού >>>

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Eπέλαση του χιονιά στο Οροπέδιο - 30 εκατοστά έφτασε το χιόνι. Δείτε το σχετικό video.



Από τα ξημερώματα, χιονίζει ακατάπαυστα σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης - Επί ποδός τα μηχανήματα Δήμων και φορέων για τον εκχιονισμό - Ποια σχολεία είναι κλειστά στο νησί.
Πυκνή χιονόπτωση καταγράφεται, από .....
το πρωί, στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου ήδη το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά! Η θερμοκρασία, νωρίτερα όμως, ανέβηκε φτάνοντας τους 0 βαθμούς από - 4 βαθμούς.
Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση είναι συνεχής και πυκνή.

Από τις 5:30 το πρωί, γκρεϊντέρ του Δήμου ξεκίνησε την διαδικασία εκχιονισμού στον κάμπο του Οροπεδίου και μέχρι την Άμπελο με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Μηλιαρά. Ταυτόχρονα από την Κερά και μέχρι το Οροπέδιο συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κατσαμποξάκη προχωρούν τον εκχιονισμό.
Σε γενικές γραμμές, ο δρόμος είναι βατός, μόνον για αυτοκίνητα με τετρακίνηση και με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού. Να σημειωθεί ότι έκλεισε για λίγο και η πρόσβαση από τη Χερσόνησο προς το Οροπέδιο Λασιθίου.
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.